Rozšíření IQdoc ulehčí realizaci postupů úřadům

Rozšíření IQdoc ulehčí realizaci postupů úřadům

Produktová řada ICT nástrojů Icontio má přírůstek. IQdoc má velmi hodnotné rozšíření, které ocení především vrcholné orgány veřejné správy. Jak systém funguje a jaké jsou jeho přínosy?

Využili jsme originální funkcionalitu našeho softwaru IQdoc na řízení dokumentů a vyvinuli k němu nový systém pro automatizované zpracování materiálů pro jednání vrcholných orgánů veřejné správy. Je to systém pro jednodušší realizaci postupů úřadů ČR.

 

Systém je v podstatě registr materiálů určených k projednání na zasedání zastupitelstva nebo rady. Jednotliví pracovníci, kteří v rámci přiřazeného materiálu v projektu vytvářejí dokumentaci, zadají na začátku procesu prostřednictvím formuláře veškeré nezbytné informace (meta data dokumentu). Tyto data při dalším zpracování dokumentu zabezpečí jeho automatizované zařazení a další zpracování v podobě připomínkování a sběru usnesení.

 systém pro zasedání zastupitelstva a rady

Kromě samotného vytvoření a zařazení dokumentu je systém určen pro vytváření plánu zasedání, např. zastupitelstva nebo rady kraje. K jednotlivým bodům zasedání jsou určité podklady, které musí být před samotným zasedáním opatřeny vyjádřením pověřených osob. Tudíž tento dokument automaticky oběhne všechny osoby, které k němu přidají vyjádření, připomínky a případně návrh usnesení.

 

Jakmile je interní kolečko dokončeno, systém vygeneruje dokumenty potřebné pro zasedání zastupitelstva nebo rady. Automaticky se importují projednávané materiály včetně návrhů usnesení. Na samotném jednání pak v systému lze u jednotlivých bodů programu zaznamenat stanovisko – Přijmout, Zamítnout, Přerušit. U jednotlivých bodů lze také přidávat další úkoly k dopracování, přiřazovat na ně pracovníky nebo psát komentáře a připomínky. Tímto způsobem se projdou všechny body schůze a na konci se automaticky vygeneruje zápis ze schůze, kde jsou zaznamenány všechny nové informace z jednání a přijatá rozhodnutí.

 
IQdoc ulehčení realizace postupů úřadům ČR

Nově přiřazené úkoly se automaticky projeví v systému konkrétního pracovníka. Jednotlivé informace o stanoviscích jsou zaznamenány do připojených dokumentů, které jsou následně uloženy do archivu

 

Hlavní Přínosy systému:

-          Automatizované generování zápisu a usnesení ze schůzí

-          Snížení pracnosti a zrychlení postupu přípravy materiálů

-          Postupné skládání bodů a řazení do materiálu

-          Dokumentace na jednom místě a se stejnou strukturou

-          Obsah i přílohy online průběžně dostupné všem členům rady

-          Jednoduché schvalování a přechod skrz pracovní procesy

-          Řazení, vyhledávání, filtrování, notifikace usnadní práci

-          Sdílené a přehledné prostředí

-          Zaměstnanci mají přehled o svých úkolech

 

Pokud byste se chtěli dozvědět více informací o registru materiálů pro zasedání zastupitelstva nebo rady, ozvěte se nám. Rádi s vámi vše zkonzultujeme. 

 
Další článek

Adresa Brno

Otevři velkou mapu

Adresa Praha

Otevři velkou mapu

Icontio Ltd., org. složka

  • Spielberk Office Centre
  • Holandská 1
  • 639 00 Brno
  • Czech Republic
  • IČO: 277 29 958
  • DIČ: CZ277 29 958
  • Dat. schránka: a7bdew

Společnost Icontio Ltd., org. složka je vedená u rejstříkového soudu v Brně, spisová značka A 19701.

Fakturační údaje